|
|
Lån  


 
Annonce:


Gode råd om sikker sejlads
Få du tager du på havet, så er det en række gode råd du bør følge.

Færdselsregler
Der er udarbejdet færdselsregler for trafikken på vandet, og dem bør man kende. Dette skal du sætte dig ind i:

- De internationale signalflag - bogstaver
- De internationale signalflag - tal
- Nødsignaler og nødopkald
- Opmærksomheds- og manøvresignaler
- De vigtigste tågesignaler
- De vigtigste lydsignaler

Vis hensyn
Når man ser en supertanker, er man godt klar over, at den ikke lige er i stand til at dreje, eller på nogen måde undvige en lille sejlbåd, der får lyst til at sejle lige ind foran den. Derfor bør man vise hensyn, når man ser en større båd.

Lyt til vejrudsigten
Lyt til vejrudsigten, inden du sejler udog gerne under. Vejrguderne er uforudsigelige vejret kan skifte i løbet af få timer.

Ingen spiritus
Ligesom du skal afholde dig fra at køre bil, når du har drukket alkohol, bør du også afholde dig fra at sejle en båd, når du har drukket.

Redningsudstyret
Redningsudstyret skal holdes i orden. Det er lovpligtigt, at der er en redningsvest til alle ombord på et skib, det er dog frivilligt, om man vil bære redningsvesten, når man sejler.
Derudover bør man have enten nødraketter eller nødblus med. Begge dele har en udløbsdato, så man skal sørge for at smide gamle effekter ud og købe nye, når de når udløbsdatoen.

Båden skal være iorden
Båden skal også holdes ved lige.
Ikke blot for syns skyld, men i høj grad også af sikkerhedsmæssig årsager.
Sørg for, at motoren virker- En motor der sætter ud på åbent hav er ikke en god ting.

Lær at sejle
Det er frivilligt, om man vil erhverve et duelighedsbevis, hvis man kun sejler både på færre end 20 brutto-ton. Altså et almindeligt lystsejlerskib.
Men det er alligevel værd at tænke over aterhverve sig et.
Man lærer søfartsreglerne, og der er en teoretisk prøve i navigation og en praktisk prøve i sejllads.
Kort sagt, man er bedre klædt på til at sejle.

Lær at svømme
Ingen regner med at falde i vandet, når de befinder sig på en båd. Men det kan ske, og derfor bør man som minimum kunne svømme, så man har bare en lille chance for at redde sig selv.
Og situationen, hvor man ser en anden falde i vandet, og så ikke være i stand til at redde vedkommende, fordi man ikke kan svømme, er en situation, de færreste nok har lyst til at se sig selv i.
At kunne svømme er et must, når man begiver sig over på en båd, og det er aldrig for sent at lære det.
Mange svømmehaller tilbyder svømmeundervisning - også for voksne.

Havene er uendeligt store
Skulle uheldet være ude, og båden kæntrer, så bliv i nærheden af båden.
Der er størst mulighed for, at redningsfolkene finder dig, hvis du er i nærheden af den kæntrede båd.
En båd er stor og til at få øje på. Et menneske i havet er uendeligt lille. I et splitsekund, hvor redningsfolkene ikke lige kigger i retning af dig, risikerer du, at de overser dig. Også selvom du har en selvlysende, orange redningsvest på.sejlads rib sejlads regler for sejlads sejler sejle sejlads fyn rundt sejlads på gudenåen dk.fritid.sejlads duelighedsbevis i sejlads sejlads gøtakanalen fyn rundt sejlads sejlads j

Kategorier på sider:

Finnjolle Bdleksikon Sejlads billeder Netbutikker Svejsregler Matchrace Billede 2 Sejladsplanlgning Sejl Sportsudstyr Optimistjolle Bagbord Billede 4 Sejlads Redningsveste Gode rd om sejlads Regntj Kampagnetilbud Lystsejlads Gode rd om sikker sejlads Billede 3 Sejlersko Kapsejlads Gummibde Billede 1 Ndsignaler Tilbud Tj Havarier Bger Styrbord Duelighedsprve Europajolle Americas Cup


 Du er her: Sejlads - Netannoncer Sejlads - sejlads rib sejlads regler for sejlads sejler sejle sejlads fyn rundt sejlads på gudenåen dk.fritid.sejlads duelighedsbevis i sejlads sejlads gøtakanalen fyn rundt sejlads sejlads j